Politică

40 de mii de persoane au fost examinate GRATUIT în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un număr de 40 de mii de persoane au fost examinate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, lansate de autorități anul trecut, informează MOLDPRES.

Totodată, doar în luna decembrie 2018, trei mii de mămici din întreaga țară au primit gratuit cutii cu lucruri necesare pentru nou-născuți în cadrul programului guvernamental „O nouă viață”, iar indemnizațiile unice la nașterea copilului au fost majorate în ultimii ani de două ori, de la 3000 la peste 6000 de lei.

Informațiile au fost făcute publice astăzi de premierul Pavel Filip, la trei ani de la preluarea mandatului. Potrivit lui, în anul 2018 au fost procurate 110 ambulanțe noi, iar alte 170 urmează să fie procurate în acest an.

„S-a lucrat și pe segmentul infrastructurii de apă și canalizare. În ultimii doi ani, peste 106 mii de beneficiari au fost conectați la rețeaua de apă, ceea ce înseamnă 53 mii pe an, de 7 ori mai mult decât pe timpul guvernărilor anterioare. Pentru 2019 ne propunem un obiectiv de 2 ori mai serios: 100 mii de oameni conectați într-un an”, a declarat oficialul.

Potrivit premierului, 1200 de familii și-au procurat deja o locuință prin programul guvernamental „Prima Casă”, iar alte 3000 de locuințe vor putea fi achiziționate pe parcursul anului curent, ceea ce înseamnă că „trei mii de familii tinere vor rămâne acasă, în Republica Moldova”, a spus Filip.

În ceea ce privește reparația drumurilor din țară, Filip a dat asigurări că autoritățile au banii necesari pentru modernizarea a 2600 de km de traseu incluși în programul „Drumuri bune pentru Moldova 2”, iar lucrările vor începe imediat ce condițiile meteo vor permite.

loading...

Comments are closed.