Alte știri

50 de femei din Moldova beneficiază de burse în IT

Pinterest LinkedIn Tumblr

50 de fete și femei din Republica Moldova vor beneficia de burse complet sau parțial finanțate pentru a urma cursuri de instruire în domeniul tehnologiilor informaționale și a obține cunoștințele și calificarea ce le va permite să acceseze industria IT. Inițiativa este realizată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și este parte a unui program amplu de abilitare a femeilor în domeniul IT, transmite Unimedia.

Femeile pot fi la fel de bune ca bărbații sau poate chiar mai bune în domeniul IT. Lucrurile se mișcă într-o direcție unde egalitatea este destul de importantă. Proiectul de burse este doar o componentă a unui program mai mare de susținere sau de reabilitare a femeilor în domeniul IT. Este vorba de un limbaj de programare, Java Fundamentals (OCA), unul dintre cele mai populare, SQL Fundamentals și Networking & Cyber Security.
 
Unele beneficiare au fost acceptate cu burse parțiale. Noi achităm doar 50%. Iar altele – cu burse totale, în valoare de 500 de dolari pentru Java Fundamentals (OCA) și SQL Fundamentals și 1200 de dolari pentru Networking & Cyber Security”, a comunicat Ana Chirița, Director Executiv ATIC
 
Conținutul cursurilor constituie o bază solidă și o garanție sigură pentru dezvoltarea unei cariere reușite în domeniul IT. Această inițiativă cu un mare impact social este susținută de UN Women, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei.
loading...

Comments are closed.