500 de familii fericite la sărbătorile de iarnă, datorită unei inițiative sprijinite de Partidul ȘOR

Partidul Șor, Șor, Ilan Șor, Ilan Shor, Shor, tombola

Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor de la Bologna, deschis la inițiativa Partidului „ȘOR” a desemnat miercuri, 12 decembrie, prin tragere la sorți, cei 500 de moldoveni care vor avea posibilitatea să călătorească gratuit în Moldova, în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a-și revedea familiile și pe cei dragi.

Multașteptata tombolă, la care au participat 11.289 de moldoveni, a avut loc la Bologna, în mod transparent, evenimentul fiind transmis în direct pe pagina de Facebook a Centrului. Doi copii au extras biletele câștigătoare. Apoi, numerele biletelor câștigătoare au fost înscrise pe un tabel. Este vorba de 500 de cetățeni moldoveni din 5 orașe – câte 100 din fiecare – Roma, Milano, Bologna, Veneția și Torino. Toate detaliile, cu numerele biletelor câștigătoare pot fi găsite pe pagina de Facebook a Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor de la Bologna.

Cei 500 de norocoși vor beneficia de o călătorie tur-retur (Italia-Moldova-Italia), în perioada 18 decembrie – 18 ianuarie. Organizatorii speră că această ofertă fără precedent reprezintă un cadou minunat pentru compatrioții noștri care sunt nevoiți să trăiască și să lucreze departe de rude și persoanele dragi.

Aceasta este cea mai mare loterie din Republica Moldova, a declarat vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber, prezentă la eveniment. Ea a amintit că formațiunea politică din care face parte acordă o atenție deosebită moldovenilor din diaspora, pentru care a elaborat mai multe proiecte și inițiative, inclusiv Centrul de Reprezentare și Susținere de la Bologna. „Partidul Politic Șor s-a implicat în problemele diasporei, au fost oferite consultații juridice gratuite, organizate evenimente culturale pentru cei care nu pot veni acasă, lansată inițiativa legislativă care creează condiții pentru concetățeni să vină acasă. Iar această tombolă este de un real ajutor pentru concetățenii care nu au posibilitatea să revină acasă de sărbători”, a menționat Marina Tauber.

Tot astăzi, reprezentanții Centrului și Marina Tauber au anunțat despre un nou program destinat moldovenilor din străinătate „Poșta de Crăciun a Partidului ȘOR”. Detaliile vor putea fi vizualizate, de asemenea, pe pagina de Facebook a organizației.

Amintim că Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor de la Bologna, deja de un an desfășoară acțiuni cu caracter cultural și informativ, oferă sprijin juridic, dar și în alte domenii diasporei moldovenești și implementează programul inițiat de primarul de Orhei Ilan Șor, liderul Partidului ȘOR, de susținere a revenirii cetățenilor moldoveni în patrie. Doar la Orhei, potrivit informațiilor oferite de Centru, în decurs de câteva luni ale acestui an au revenit peste 70 de familii. Cetățenii din Orhei care revin în patrie, împreună cu familiile lor, beneficiază de sprijin financiar, locuri de muncă garantate scutiri de taxe și impozite, dar și alte beneficii.

Partidul ȘOR a elaborat și un proiect de lege ca un program similar să fie implementat și la nivel național. Astfel, cei care vor reveni în Moldova vor primi, alături de alte beneficii și îndemnizații de până la 5.000 de euro. Liderul formațiunii, Ilan Șor a garantat că după venirea la guvernare, adoptarea acestei legi va fi una din priorității partidului pe care îl conduce.

Total
0
Shares
Total
0
Share