7 metode teribile cu ajutorul cărora PROPAGANDA clanului Lucinschi-Filat-Țopa-Platon ACUM manipulează masele

cum iti dai seama ca esti manipulat, cele mai eficiente metode de manipulare, propaganda rusa, miliard, unde-i miliardul, clanu mafiot, Jurnal TV, TV7, unimedia, Ziarul de Garda, presa afiliata, presa controlata politic, Platon Trust Media, manipulare, televiziuni mincinoase, propaganda, propaganda in Moldova, Veaceslav Platon, tehnici de manipulare,
 

Analiza a fost realizată după teoriile lui Noam Chomsky, profesor de lingvistică la Massachusetts Institute of Technology, lingvist, filosof, activist social, autor și analist politic, este considerat unul dintre cei mai mari gânditori ai timpului. Cărțile sale au fost citite în întreaga lume. Iar principiile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică au devenit deosebit de renumite.

Citiți-le atent și veți înțelege foarte multe lucruri:

  1. Distragerea atenției

Elementul principal al managementului social este de a distrage atenția oamenilor de la problemele și deciziile importante luate de cercurile politice și economice, prin saturarea constantă a spațiului informațional cu mesaje de importanță minoră, dar cu impact emoțional.

În Republica Moldova, clanul mafiot în frunte cu Petru Lucinschi, au folosit această metodă de mai multe ori, dar un exemplu demn de inclus în cărțile de specialitate este cazul “Pădurea Domnească” din 2012, soldat cu moartea lui Sorin Paciu. Un caz cu un impact emțional enorm, exact cum scrie Noam Chomsky. Ceea ce trebuie de știut, este că exact în acele momente, Veaceslav Platon împreună cu Vlad Filat puneau în aplicare spălătoria de bani rusească, Laundromatul Rusesc. Exact în 2012, prin sistemul bancar moldovenesc au trecut 22,013,152,564,62 de dolari SUA proveniți din Federația Rusă, când toata atenția publică era orientată spre cazul “Pădurea Domnească”, datorită faptului că presa care astăzi alcătuiește Platon Trust Media (Jurnal TV, TV8 – pe atunci TV7, Unimedia, dar în special presa de investigație, Ziarul de Gardă și Rise Moldova), nu investigau crimele economice făcute de Platon, mediatizând doar cazul emoționant, publicul larg aflând despre Laudromat și Miliardomat abia în 2015.Jurnal TV, Platon Trust Media, propaganda, propaganda in Moldova, propaganda televizata, cum se manipuleaza masele, tehnici de manipulare, Natalia Morari, TV8, Jurnal.md, Jurnal TV in topul audientelor, Victor Topa, Vlad Filat, Nastase, Val Butnaru, Ora Expertizei, Vasile Nastase, Tehnici de manipulate, top 10 tehnici de manipulate, 7 metrode de manipulate eficienta, distragerea atentiei publicului

  1. Problemă – reacție – solutie

Se creează o problemă, un fel de “situație” menită să provoace o anumită reacție în rândul populației, astfel încât aceasta să ceară adoptarea măsurilor necesare comode pentru conducere.

Chiar dacă actualul președinte PDM, Vlad Plahotniuc, nu a participat la vânătoarea de la Pădurea Domnească, presa din Platon Trust Media, controlată pe atunci de fostul Premier, Vlad Filat, îl făcea pe Plahotniuc vinovat de moartea lui Sorin Paciu. Cum cazul a avut loc la finele lui 2012, Campania media agresivă de manipulare a clanului a durat un an de zile. Și asta pentru ca în 2013, Vlad Filat să anunțe public că PLDM rupe Acordul AIE, dând toată vina din nou pe Plahotniuc. Ceea ce nu au știut moldovenii, este că în 2013, când presa îi servea cu show-urile lui Filat, din Banca de Economii, se fura miliardul.

Deci clanul mafiot Lucinschi a creat problema, “Pădurea Domnească”, presa controlată de ei au provocat reacția agresivă a opiniei publice, iar Filat a venit cu soluția, ruperea Acordului AIE. Manipulare ca la carte!

  1. Pregătirea treptată

Politicile antipopulare dure se vor aplica treptat, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel cel mai mare rău devine suportabil dacă este administrat în proporții anuale, conform unui program anunțat. Anume în acest fel între anii 1980 și 1990 au fost impuse la nivel global condiții noi socio-economice (neoliberalismul).

Cu alte cuvinte minimizarea funcțiilor statului și privatizarea. Ori și în acest caz clanul mafiot a lucrat ca la carte. Sau PLDM și Vlad Filat au fost cei care au propus și realizat nemijlocit vinderea pachetului majoritar de acțiuni ale statului de la BEM unor “investitori”. În realitate, personae interpuse și off-shor-urile lui Platon și Filat au devenit acționarii majoritari ai Băncii de Economii. Iar persoane publice, așa-numiții formatori de opinie, precum Dumitru Alaiba, pe atunci consilier al lui Filat, dădeau asigurări publice că va fi totul bine cu BEM. La fel și presa din Platon Trust Media nu vedea probleme la Banca de Economii, din contra, prezentau argumente cât de benefică va fi privitizarea Băncii de Economii. Astăzi, acele personae nu vor să răspundă pentru manipularea făcută.Dumitru Alaiba, BEM, Compania KROLL, kroll, Vlad Filat, Banca de Economii, Dumitru Alaiba despre Banca de Economii, Cu BEM totul va fi bine, Veaceslav Negruta, Negruta, unde-i miliardul, cine a furat miliardul, protestul lui Alaiba, troll, trolli din Moldova, Consilierul Prim-ministrului

  1. Amânarea executării

O altă metodă de a adopta o decizie nepopulară este s-o prezinți ca fiind “dureroasă și necesară” și să obții la moment consimțământul cetățenilor de a o implementa în viitor. Este mai ușor să accepți orice sacrificiu în viitor decât în prezent.

Sau atunci când Platon și cu Filat furau de fapt un milliard din sistemul bancar moldovenesc, presa controlată de aceștia, prin “experții” invitați în studiourile lor, vorbeau despre reforma sistemului financiar-bancar din Republica Moldova, dar nici un cuvânt despre furturile ce aveau loc în sistemul bancar.

  1. Infantilizarea poporului

Cele mai multe discursuri de propagandă destinate publicului larg utilizează astfel de argumente, personaje, cuvinte și intonații, ca și cum s-ar adresa unor personae cu gândire infantilă.

Ascultați atent discursurile din prezent ale Maiei Sandu și Andrei Năstase. Ei se adresează oamenilor precum unor copii cu gândire superficială și naivă cu predispoziție la intoxicări informaționale.Maia Sandu și Andrei Năstase, blocul ACUM, ACUM, Banca de economii, Veaceslav Platon, PLDM, Vlad Filat, Lucinschi, clanul Lucinschi, Platon, Furtul miliardului, Laundromatul rusesc, unde-i miliardul, natalia morari, fur acum, BEM, Dumitru Alaiba, cu bem va fi bine, PAS cu DA, PAS, Platforma DA, PPPDA, opozitia extraparlamentara, partide emergente

  1. Accentul pe emoții

Acțiunea asupra emoțiilor este o metodă clasică de programare neuro-lingvistică, menită să blocheze capacitatea oamenilor de a analiza rațional și de a gândi critic.

Se vede cu ochiul liber la noile marionete ale clanului mafiot Lucinschi-Țopa-Filat-Platon, Maia Sandu și Andrei Năstase. Aceștia nu propun niciodată soluții, nu vin cu programe de dezvoltare a țării, în schimb repetă de mii de ori că la guvernare se află criminali. Dar niciodată nu au demonstrat nimeni că cei de la guvernare chiar ar fi comis vreo crimă. În schimb, în subconștientul multor oameni, se întipărește această sintagmă. Iar atunci când să analizeze faptele, oamenii conștientizează că în prezent guvernarea PDM are multe rezultate la activ și a înfăptuit reforme, dar oricum unii nu-i pot accepta pentru că cineva le spune despre ei că ar fi criminali. Emoțiile sunt dușmanul logicii.

  1. Încurajarea mediocrității

Aici, clanul mafiot a puncat direct în țintă, reușind să inducă ideea că este la modă să fii vulgar și mediocru. Un formator de opinie al clanului, Natalia Morari, declarând că pentru ea, prostiile făcute de Andrei Bolocan și strâmbăturile acestuia, vulgaritățile promovate de acest om mediocru, reprezintă ceva extraordinar de frumos și util. Sau vedeți câte cuvinte de laudă a adus Năstase promotorilor prostiei de la “Ora de Ras”.

De asemenea, la Jurnal TV au fost create emisiuni vulgare, ce trag inteligența în jos, precum “Ora de Ras” sau “Dora Show”. Analizați atent cum reprezentanții clanului mafiot vă spun cât de cool este să faci glume ieftine și de prost gust precum Bolocan, Cheianu și Durbală, Emilian Crețu și alți promotori ai prostiei și vulgarității.

Bolocan, Andrei Bolocan, autorul emisiunii LUMINA, Lumina, INTERGENTUL GRAIESTE, Nata Albot, tehnici de manipulare, tehnici utile de manipulare, manipulare ca la carte, cum ne dam seama ca suntem manipulati, cum se manipuleaza masele, oameni mediocri, oameni vulgari, vulgaritati, glume de prost gust, oamei prosti, Bolocan si Nata Albot, penis vagin, retardat, om retardat, to oameni prosti

Total
0
Shares
Total
0
Share