Alte știri

7 morți și 5 răniți în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,5 produs în Insulele Moluce

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi cinci au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 6,5, produs joi în Insulele Moluce, din estul Indoneziei, au anunţat autorităţile, potrivit DPA, informează AGERPRES.

Cel puţin 20 de clădiri au fost avariate în urma seismului care a forţat rezidenţii să-şi părăsească în grabă locuinţele din Ambon, cel mai mare oraş din provincia Maluku, a precizat Albet Simaela, un oficial guvernamental local, responsabil de operaţiunile de răspuns în situaţii de urgenţă.

Cele mai multe dintre victime au decedat după ce a fost lovite de fragmente de moloz prăbuşite, a mai precizat acesta.

„Multe persoane nu s-au reîntors în locuinţe din cauza zvonurilor neconfirmate referitoare la un nou cutremur”, a declarat Simaela pentru DPA.

Simaela a precizat anterior că printre victime se află un lector universitar de la Institutul de Stat Islamic din Ambon.

Imaginile publicate de Agenţia naţională pentru managementul dezastrelor înfăţişează clădiri cu acoperişurile prăbuşite şi locuitori stând pe preşuri în faţa locuinţelor.

„Seismul s-a produs pe uscat şi poate provoca avarii clădirilor care nu sunt consolidate pentru cutremur”, a precizat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Agus Wibowo.

Cutremurul s-a produs la circa 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Maluku, la ora 08:46 (miercuri, 23:46 GMT), la o adâncime de 29,9 kilometri, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice – indo-pacifică, australiană şi euroasiatică – într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.

loading...

Comments are closed.