Alte știri

80 de euro și 300 de dolari, atât i-au costat perfectarea actelor false pe doi moldoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi conaționali riscă să fie cercetați penal pentru deținerea documentelor oficiale cu semne de falsificare și care au fost perfectate prin intermediari. Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Sculeni și Otaci, în seara zilei de ieri, 15 ianuarie curent, pe sensul de ieșire din țară.

Pentru formalitățile de control s-a apropiat în punctul de trecere Sculeni un mijloc de transport Mercedes 315CDI, cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. În calitate de pasager se afla un moldovean originar din raionul Rezina, dar care deținea dublă cetățenie.

Conform analizei de risc, polițistul de frontieră a recurs la verificări suplimentare. Astfel bărbatul a prezentat certificatul de pregătire auto profesională pentru opt categorii, emis de către autoritățile române. Documentului îi lipseau elementele de protecție, fapt confirmat și cu ajutorul tehnicii din dotare.
Audiat, moldoveanul în vârstă de 42 de ani, a comunicat că și-a dobândit actul prin intermediul unui alt cetățean al Republici Moldova, care s-a oferit să-l ajute cu contra sumei de 80 euro.

Un permis de conducere cu semne vădite de falsificare a fost identificat în punctul de trecere Otaci. În acest caz este documentat un locuitor al municipiului Bălți, care pentru autorizarea ieșirii din țară a prezentat permisul dat. 300 de $ a declarat că l-a costat permisul de conducere moldovenesc, iar acum riscă și cercetare penală pentru fapta săvârșită.

Ca urmare, actele au fost remise pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice. Iar acțiunile de investigație vor derula până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

loading...

Comments are closed.