86 de milioane de euro vor fi împrumutați de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construcția Spitalului Regional Bălți

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda Republicii Moldova un credit de 86 de milioane de euro pentru construcția Spitalului Regional Bălți. Parlamentul a ratificat un împrumut în acest sens.

Creditul acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei acoperă circa 80 % din costul total al proiectului, care este estimat la 108 milioane de euro. Contribuția Guvernului Republicii Moldova se estimează la circa 21 de milioane de euro. Maturitatea maximă a creditului este de 20 de ani.

Astfel, în nordul țării, va fi construit un spital modern, cu o suprafață de 38000 de metri pătrați. Acesta va fi dotat cu 340 de paturi de spitalizare și 78 de paturi pentru prestarea serviciilor medicale în regim ambulatoriu. Beneficiarii vor fi oamenii din regiunea de nord a Republicii Moldova, care vor avea acces la servicii medicale calitative, cu echipamente moderne. Spitalul Regional Bălți va fi construit pe un teren cu suprafața de 5 hectare din extravilanul satului Corlăteni, raionul Râșcani. Proiectul urmează a fi implementat până în anul 2028.

Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea proiectului „Construcția Spitalului Regional Bălți” a fost semnat la Chișinău, la 16 octombrie 2023.

Total
0
Shares
Total
0
Share