87 de angajați ai MAI român au venit în Republica Moldova pentru a contribui la buna desfășurare a Summitului din 1 iunie

 

Buna organizarea a Summitului Comunității Politice Europene va fi asigurată și cu sprijinul Ministerului român al Afacerilor Interne. 87 de angajați ai instituției au ajuns în Republica Moldova. Specialiștii români fac parte din Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Aviației, dar și IGSU, scrie Radiomoldova.md

Forțele și mijloacele antrenate din România țin de acordarea ajutorului medical, protecție CBRN (protecție chimică, biologică, radioactivă și nucleară), evacuare medicală urgență, module de decontaminare, dar și patru puncte medicale avansate.

„Conform standardelor internaționale în vigoare, pentru evacuare medicală de urgență, în Republica Moldova urmează să ajungă și două elicoptere SMURD, care vor efectua la necesitate misiuni aero-medicale. Sprijinul României vine în contextul implementării acordului de colaborare pe domeniul gestionării situațiilor de urgență moldo-române începând cu 2014. Astfel ambele state își pot acorda asistență reciprocă în gestionarea crizelor și prevenirea situațiilor excepționale”, precizează Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat în această dimineață că 48 de oficiali din cei 50 și-au confirmat participarea la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care se va desfășura joi, 1 iunie, la Bulboaca. Potrivit diplomatului, primele delegații vor ajunge pe 31 iunie în Republica Moldova. La eveniment sunt așteptați și peste 650 de jurnaliști.

Total
0
Shares
Total
0
Share