9 ianuarie: Ucraina coboară drapelele în bernă și declară ZI DE DOLIU în memoria victimelor catastrofei aviatice de la Teheran

Catastrofă Avaia, Teheran, Iran, Avion Ucrainesc, Boeing, morți, pasageri, Teheran-Kiev

9 ianuarie a fost declarată zi de doliu în Ucraina. Anunţul a fost făcut de preşedintele Vladimir Zelenski, care a transmis condoleanţe rudelor ucrainenilor care au murit în catastrofa aviatică din Iran.

Potrivit lui Zelenski, peste 40 de specialiști ucraineni s-au deplasat în Iran pentru a ajuta echipele care investighează cazul.

“Președintele Ucrainei a decis coboare drapelelor în bernă pe toate instituţiile statului, structuri guvernamentale, întreprinderi de stat şi alte instituţii publice. De asemena, pe 9 ianuarie, vor fi anulate concertele, fiind efectuate şi modificări în grilele de emisie ale postrurilor tv şi radio”, se notează într-un comunicat emis pe site-ul preşedintelui Ucrainei.

Totodată, într-un mesaj video, Vladimir Zelenski a declarat că: “Această istorie îngrozitoare trebuie să îl învețe pe fiecare cetățean al Ucrainei, dar și pe fiecare lider mondial să prețuiască viețile oamenilor și să facă asta înainte ca ele să fie pierdute atât de rapid și dureros”.

Sursa: Publika.md

Citește și: Noi evacuări masive în Australia. Urșii koala, specie amenințată cu dispariția din cauza incendiilor

Total
0
Shares
Total
0
Share