Un polițist de la Soroca a fost prins în timp ce lua mită 10 000 de lei

Ofiţerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) şi angajaţii din cadrul Procuraturii raionului Soroca, au documentat acţiunile pretins ilegale ale unui angajat al Inspectoratului de Poliţie (IP) Soroca al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) al MAI.

Astfel, acțiunile infracționale ale angajatului IP Soroca, s-au exprimat prin faptul că, a pretins mijloace financiare de la un cetăţean care urma a fi tras la răspundere pentru un presupus caz de furt. Totodată, cu referire la caz, funcţionarul IP Soroca a susţinut că ar avea influență asupra procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca în scopul muşamalizării cazului.

În consecinţă, la 22.06.2020, de către angajații SPIA al MAI, cu suportul angajaților Batalionului cu destinație specială (BDS) ”Scorpion” al Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) al MAI, funcţionarul IP Soroca a fost reţinut, în flagrant delict.

Consecvent, au fost efectuate percheziții corporale și în automobilul persoanei vizate. În rezultatul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate mijloace financiare obţinute ilicit în sumă de 10 000 MDL.

În repercusiune, funcţionarul IP Soroca a fost reținut pentru 72 ore, în baza prevederilor art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal, trafic de influență.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share