Președintele care era să moară din cauza Covid-19. În ce stare se află acum

Preşedintele hondurian Juan Orlando Hernandez a avut nevoie de oxigen după ce a fost spitalizat săptămâna trecută cu coronavirus, a declarat marţi un medic militar citat de Reuters.

Doctorul a avertizat că şeful statului este în continuare într-o stare ‘delicată’ şi mai trebuie să rămână internat, scrie Agerpres.

Președintele, tratat inițial pentru pneumonie

Declaraţiile locotenent-colonelului Juan Diaz de la spitalul militar din Tegucigalpa au reprezentat primele informaţii publice privind gravitatea preşedintelui Republicii Honduras, care a fost tratat iniţial de pneumonie.

Conform lui Diaz, starea preşedintelui în vârstă de 51 de ani este ‘undeva între bună şi febrilă, cu dificultăţi respiratorii’ şi a apreciat că ‘există o ameliorare clară’.

Marţea trecută, Hernandez anunţase că este infectat, ca şi soţia sa şi doi asistenţi, precizând că simptomele sunt moderate şi că va lucra de acasă. Ulterior, însă, el s-a internat în spital, unde s-a prezentat cu tuse, probleme de respiraţie şi simptome de inflamaţie. Medicii i-au modificat tratamentul, inclusiv prin ‘aplicarea de oxigen’ şi prin schimbarea medicaţiei prin perfuzii, a dezvăluit Diaz.

Nu este clar dacă preşedintelui i se administrează în continuare oxigen.

Hernandez, probleme legate de traficul de droguri

Hernandez s-a confruntat cu presiuni tot mai mari pe plan intern, după ce a riscat să fie implicat într-o anchetă pentru trafic de droguri în SUA care l-a vizat şi pe fratele său.

În Honduras s-au înregistrat 13.943 de cazuri de coronavirus şi 405 decese în contextul pandemiei de COVID-19. Mulţi hondurieni nu au respectat restricţiile de circulaţie, iar Reuters apreciază că bilanţul oficial ar putea subestima gravitatea epidemiei.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
 
Total
0
Share