Circa 80 de ofițeri ai SIS au participat la campania de donare de sânge, printre care și angajații care s-au vindecat de COVID -19

Serviciul de Informații și Securitate a organizat un eveniment de caritate dedicat Zilei Independenței Republicii Moldova și a făcut, astfel, un cadou neprețuit pentru comunitate. Circa 80 de ofițeri de informații au participat benevol la campania de donare de sânge, printre care și angajații care s-au vindecat de COVID -19, pentru ca toți cei care au nevoie să poată beneficia de transfuzii și componente sanguine calitative și sigure, în această perioadă dificilă.

Prin inițiativa în cauză, SIS și-a propus un scop altruist și responsabil, care să contribuie la completarea rezervelor naționale de sânge. În același timp, instituția și-a dorit promovarea și sporirea gradului de conștientizare cu privire la importanța donării de sânge, dar și susținerea asemenea gesturi nobile.

Ofițerii de informații au donat sânge pentru a se solidariza cu pacienții aflați în dificultate și a-și îndeplini datoria civică. Produsele sanguine colectate vor contribui la salvarea numeroaselor vieți și la consolidarea unei societăți puternice. Actul de caritate tinde să accentueze că sănătatea cetățenilor este prioritară pentru asigurarea securității naționale.

„O asemenea acțiune umanitară este o bună ocazie pentru a încuraja cât mai multe persoane să se alăture la această misiune. Aș vrea să aduc sincere mulțumiri colegilor mei pentru receptivitate, dedicație și responsabilitate, deoarece gestul nostru este o șansă de a prelungi, ameliora sau salva vieți umane și a dărui speranțe”, a afirmat Alexandr Esaulenco, directorul Serviciului.

Donarea de sânge este o acțiune filantropică care aduce beneficii întregii societăți – atât donatorilor cât și celor aflați în impas. Serviciul de Informații și Securitate îndeamnă toți cetățenii să depună eforturi comune pentru a menține sănătatea publică, îndeosebi condițiile pandemiei COVID-19.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share