Poziția oficială a PDM privind turul doi al alegerilor prezidențiale

Partidul Democrat din Moldova s-a convocat sâmbătă în şedinţa comună a Biroului Executiv al PDM şi a preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale PDM. În cadrul acesteia, cu majoritate de voturi, a fost aprobată Declaraţia formaţiunii, în care Partidul Democrat îşi reiterează apartenenţa la valorile europene şi social-democrate şi îşi reafirmă disponibilitatea de a munci şi în continuare pentru implementarea acestor deziderate.

PDM este consecvent în deciziile sale. Îşi menţine neutralitatea în alegerile prezidenţiale şi aşa cum a anunţat şi înaintea primului tur de scrutin, îndemnă şi în continuare membrii şi susţinătorii săi să voteze conform valorilor pe care le împărtăşesc.

Partidul Democrat din Moldova a luat decizia, imediat după învestirea în funcţie a preşedintelui ales, să-şi retragă reprezentanţii săi din Guvern, pentru a oferi preşedintelui ales posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul şi Executivul, în conformitate cu prevederile constituţionale şi respectând votul exprimat de cetăţeni.

Partidul Democrat invită toate partidele politice parlamentare autentice la dialog, pentru a identifica o formulă guvernamentală reprezentativă, capabilă să depăşească criza, să relanseze economia şi să lupte eficient împotriva pandemiei.

„Noi nu ne-am propus să facem figuraţie politică. Noi cu adevărat am reformat partidul. Astăzi PDM este o construcţie politică autentică, cu oameni deosebiţi, profesionişti. Facem un pas înapoi, pentru ca apoi să putem face mai mulţi paşi înainte, mai puternici, mai uniţi, mai consolidaţi, astfel încât să putem oferi cetăţenilor noştri un trai mai bum şi soluţii eficiente la problemele lor”, a declarat Preşedintele PDM, Pavel Filip.

În 2021, indemnizația unică la naștere va fi de 9000 lei, a anunțat Igor Dodon

Total
0
Shares
Total
0
Share