Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles cu procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Bruxelles cu procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi. Maia Sandu spune că vrea să colaboreze cu instituția europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova, scrie digi24.ro

Citește și: Comitetul executiv al PSRM va discuta astăzi criza politică din țară. Deciziile vor fi anunțate la ora 13:00

Președintele Republicii Moldova a anunțat pe Facebook că a avut duminică o întâlnire cu procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi. Discuția a avut loc la Bruxelles.

„Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, declară Maia Sandu în mesajul postat pe Facebook.

Menționăm Parchetul European nu are putere juridică pe teritoriul Republicii Moldova. Instituția a fost creată pentru statele UE.

Însoțită de bodyguardul personal, Maia Sandu efectuează o vizită la Bruxelles, în perioada 18-19 ianuarie 2020.

Total
0
Shares
Total
0
Share