Ambasada Rusiei în Republica Moldova condamnă vandalizarea memorialului de lângă localitatea Rusca, Hâncești

Ambasada Rusiei în Republica Moldova condamnă vandalizarea memorialului de lângă localitatea Rusca, Hâncești, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial.

Prin intermediul unei declarații, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova ”condamnă cu tărie încă un alt act de vandalism împotriva complexului memorial de la locul de înmormântare a soldaților sovietici de lângă satul Rusca, raionul Hâncești. Eroii Regimentului 161 Infanterie din Divizia 95 Infanterie Moldovenească s-au întâlnit cu curaj cu naziștii în primele ore ale începutului Marelui Război Patriotic pe 22 iunie 1941. Reflectând agresiunea fascistă, au murit într-o bătălie inegală. Se pare că, în anul celei de-a 80-a aniversări a atacului german asupra Uniunii Sovietice, memoria binecuvântată a celor căzuți îi bântuie pe succesorii naziști ai înfrângerii. Acum, în furie neputincioasă, acționează cu rușine asupra morților.”

”Facem apel la autoritățile de aplicare a legii și autoritățile locale să găsească și să pedepsească făptașii și să pună memorialul în formă adecvată. Amintirea soldaților căzuți este sacră””, a mai transmis misiunea diplomatică.

Amintim că ieri, 31 ianuarie, un angajat al poliției, efectuând razii de patrulare pe itinerarul deservit, a depistat că persoane necunoscute, în mod tainic, au profanat Memorialul consacrat Eroilor căzuți în cel de-al 2-lea Război Mondial din localitatea Rusca, raionul Hâncești, scrie Info Curier Hâncești.

La fața locului s-a deplasat echipajul de reacționare operativă care a stabilit că în noaptea de 30 spre 31.01.2021, persoane necunoscute au profanat (au efectuat o inscripție cu vopsea de culoare albastră ,,moarte ocupanților”) pe edificiul Memorial consacrat Eroilor căzuți în cel de-al 2-lea Război Mondial, fiind ridicate urme de încălțăminte pe zăpadă. Fapta data cade sub incidența art. 288 CPRM.

Informația a fost confirmată de către ofițerul superior de presă al IP Hâncești, Cristina Vicol.

Total
0
Shares
Total
0
Share