Igor Dodon către Maia Sandu: Unde sunt acțiunile reale anticorupție? Unde sunt soluțiile magice pentru lupta cu COVID?

Liderul PSRM, Igor Dodon concluzionează în urma vizitelor sale în teritoriu că cetățenii sunt nedumeriți și revoltați de activitatea președintelui Maia Sandu, transmite Telegraph.md

La întâlnirile mele în teritoriu, oamenii întreabă ce se întâmplă în țară și cum să înțeleagă haosul politic în care ne afundăm cu toții. Într-adevăr, în aceste zile toată lumea din Moldova este derutată de acțiunile și deciziile controversate ale președintelui Maia Sandu.

Toamna trecută, mulți cetățeni aveau așteptări foarte mari, fiindcă și promisiunile doamnei Maia Sandu au fost pe potrivă. Dar acum toată lumea vede că nu se face nimic extraordinar în combaterea pandemiei, este o neclaritate absolută legat de procurarea vaccinurilor anti-COVID, nu există soluții noi pentru mediul de afaceri, pentru agricultori, pentru domeniile medicinei și educației.

Unele țări au început să includă Moldova în zona roșie pandemică, cresc prețurile la combustibil și la unele produse, bugetarii și pensionarii manifestă emoții în privința capacității conducerii țării de a onora plățile lunare, administrațiile raionale au o mie de întrebări față de perspectivele acestui an, iar Președinția se ocupă de călătorii peste hotare și de propagandă electorală, cu gândul doar la alegerile anticipate.

Noi, socialiștii, suntem gata să asigurăm organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar până atunci vrem să înțelegem, împreună cu cetățenii, de ce țara s-a oprit pe loc. Vrem să înțelegem de ce Maia Sandu și partidul PAS fac jocuri politice urâte și penibile, ducând de nas oamenii. Jocul cu înaintarea Guvernului Gavrilița e un adevărat teatru al absurdului. Doar de atâta sunteți în stare, de jocuri politice egoiste și imature?

Unde sunt acțiunile reale anticorupție? Unde sunt soluțiile magice anunțate anul trecut pentru lupta cu COVID? Unde este suportul promis agricultorilor, medicilor și agenților economici? Unde este ajutorul suplimentar oferit pensionarilor și păturilor social-vulnerabile? Unde sunt majorările „europene” la salarii? Unde sunt locurile noi de muncă pentru tinerii care să revină acasă de peste hotare?

În loc să realizeze toate aceste și alte promisiuni sociale și economice, Maia Sandu s-a preocupat până acum de promovarea în funcții a oamenilor din anturajul său. Și-a adunat o echipă de personaje dubioase, care s-au adeverit a fi milionari tăinuiți, posesori de diplome false, cu off-shoruri, cu averi ascunse și nedeclarate, cu apucături xenofobe în declarații, figuranți ai dosarelor penale. Totodată, o altă ocupație a noului președinte este epurarea profesioniștilor care de ani de zile, sub diferite mandate politice, ocupau funcții în stat și le îndeplineau onorabil.

Cetățenii sunt derutați, nu văd o perspectivă clară în guvernarea țării, dar văd cum zi de zi se acumulează noi și noi probleme, de care nimeni nu se ocupă, nimeni nu vrea să fie responsabil, nimănui din noua conducere a țării nu-i pasă.

Sunt ferm convins că, cu cât mai departe, cu atât mai mult oamenii vor înțelege, prin comparație, că anul 2020 a fost un an bine gestionat, cu o conducere de țara care a abordat responsabil și eficient crizele și a asigurat mai multe beneficii pentru cetățenii Republicii Moldova.

Azi s-a impus o situație în țară care necesită soluții imediate și curajoase. Cât Președinția doarme, se plimbă prin străinătăți sau face jocuri politice cu „ași în mânecă”, împotriva interesului propriilor cetățeni, suntem nevoiți ca noi, celelalte forțe politice, să acționăm mai ferm …

Și sperăm că cetățenii ne vor susține întru totul.” spune Igor Dodon.

Citește și: Un deputat PPDA pune la îndoială dreptul Maiei Sandu de a o înainta repetat pe Natalia Gavrilița pentru funcția de premier

Total
0
Shares
 
Total
0
Share