Jurnalistul Valeriu Reniță nu exclude că Maia Sandu cunoaște care va fi decizia CC în data de 23 februarie

Președintele Maia Sandu se pare că deja cunoaște decizia Curții Constituționale (CC), care va fi pronunțată în data de 23 septembrie. Șefa statului s-a dat de gol în cadrul unei emisiuni TV, scrie jurnalistul Valeriu Reniță.

“Președinta Maia Sandu a afirmat că știe, că CC nu va da în decizie un răspuns univoc ”da” ori ”nu” asupra decretului. Adică, anularea acestuia ori lăsarea lui în vigoare nu va fi în sine cel mai important lucru din decizie. Curtea va spune, afirmă Maia Sandu, mai multe lucruri (din nou expresii de duzină, calculate să acopere legătura cauză-efect), care îi va permite să meargă cu susținerea poporului la alegeri parlamentare anticipate. De unde știe Maia Sandu cum și ce va ce va spune CC? Reiese că ori Maia Sandu nu știe ce vorbește, ori Maia Sandu știe ce vorbește și anume că CC va favoriza-o așa ori altfel”, scrie Reniță.

Editorialistul se întreabă “această favorizare a unui actor politic, care, din păcate, nu este o premieră în istoria Curții Constituționale a RM, va veni doar ca un semn de atenție, ca o recompensă a juraților, ori se va întrona ca o dorință „legitimă” sub presiunea cunoscuților misionari UE?”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share