Maia Sandu se consultă cu trollii de pe Facebook? Președinția anunță că astăzi i-a convocat pe “liderii de opinie”, dar lista participanților a fost cenzurată

Președinția anunță că Maia Sandu i-a convocat astăzi pe “liderii de opinie” care ar fi preocupați de reforma justiției și combaterea corupției. Totuși, în comunicatul de presă nu este dată lista invitaților sau măcar un nume din “liderii” invitația la discuții, ceea ce înseamnă că șefa statului a discutat cu persoane anonime. Mai mult, nu a fost publicată, până la această oră, nici vreo imagine de la această întâlnire cu invitați “secreți”.

“Acțiuni ferme pentru combaterea corupției și reforma justiției, ca factori-cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova – sunt subiectele pe care Președintele Maia Sandu le-a abordat astăzi, în cadrul unei întâlniri neformale, cu mai mulți lideri de opinie preocupați de această tematică. Șefa statului le-a vorbit despre eforturile pe care Președinția le întreprinde pentru a dinamiza procesele atât în plan intern, în discuțiile cu instituțiile naționale de profil, cât și în dialogul cu partenerii externi.

Participanții la discuție – reprezentanți ai mass-media și ai sectorului asociativ – și-au expus propria lor viziune asupra domeniilor cele mai vulnerabile în materie de riscuri de corupție. Ei au menționat că societatea așteaptă schimbări calitative în sectorul justiției, lipsa acestora fiind o adevărată provocare la adresa securității statului, dar și a fiecărui cetățean în parte.

În context, Maia Sandu a menționat că reforma justiției și combaterea corupției rămân prioritatea nr. 1 a mandatului ei și că mizează mult pe susținerea cetățenilor, dar și a partenerilor de dezvoltare, care sunt dispuși să ne ajute în continuare”, se arată în comunicatul oficial, fără a se da numele participanților la discuții.

Telegraph.md a solicitat lista “liderilor de opinie” care au discutat astăzi cu Maia Sandu, dar până la oră publicării acestei știri nu am primit un răspuns.

Maia Sandu promitea în campania electorală, dar și la preluarea mandatului de președinte, că va avea o activitate transparentă și o comunicare mai bună cu presa.

Total
0
Shares
Total
0
Share