Reparația drumurilor- unul din obiectivele principale pentru anul 2018

vitalie gamurari partidul democrat din Moldova briefing saptamana legea bugetului 2018

În cadrul briefingului săptămânal organizat de către Partidul Democrat din Moldova, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari făcut public subiectele discutate de către conducerea partidului.

Astfel, cele mai importante subiecte sunt legea cu privire la bugetul pentru anul 2018 dar și o inițiativă legislativă venită din partea Partidului Democrat din Moldova cu privire la activitatea sezonieră a muncitorilor.

Ce ține de proiectul bugetulului pentru anul 2018, acesta a fost prezentat după discuții cu reprezentanții FMI. S-au luat în vedere sugestiile din partea acestei instituții. Mai târziu în Parlament se vor discuta detaliile acestui proiect. Principalele obiective pentru 2018 sunt repararea drumurilor, asigurarea securității energetice, ridicarea eficientizării energetice, acestea fiind unele din cele mai importante ținte pentru Republica Moldova.” a spus purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

Un alt subiect abordat în cadrul ședinței și prezentat la briefing a fost o inițiativă legislativă al fracțiunii parlamentare al Partidului Democrat din Moldova cu privire la activitatea sezonieră a muncitorilor. Această problemă fiind actuală anual pentru moldovenii angajați la zi, mal ales în mediul rural și mai ales în sectorul agrar.

S-a discutat o inițativă legislativă din partea PDM cu privire la activitatea sezonieră a muncitorulor. Acest proiect este așteptat de mai mult timp, el reflectă activitatea sezoniera mai ales în agricultură. Sunt anumite momente care țin de necesitatea simplificării de a se angaja pentru persoanele date. Este un aspect care ține de micșorarea numărului de persoane care pot beneficia neargumentat de anumite subvenții, micșorarea numărului de bani oferiți în plic. Luăm aici în vedere interesele angajatorului și  a angajaților. O particularitate a acestui aspect sezonier este lipsa unui contract clasic de muncă, pentru 12 luni. Acesta nu poate fi realizat din motiv că nu convine angajatorului care nu are nevoie de servicii pe tot parcursul anului” a adăugat Gămurari.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share