CEC va discuta mâine devizul de cheltuieli pentru organizarea alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021

Comisia Electorală Centrală va pune în discuție în cadrul ședinței de mâine, 30 aprilie 2021, devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul de presă al autorității electorale. Ședința va începe la ora 16:00.

În februarie, președintele CEC spunea că instituția pe care o conduce deja a făcut un calcul estimativ al unui eventual scrutin parlamentar anticipat. Ar fi nevoie de 120 de milioane de lei, în cazul în care Parlamentul va decide organizarea alegerilor în acest an, scrie cotidianul.md

„Autoritatea electorală de la Chișinău este permanent pregătită de alegeri, însă deocamdată nu avem o hotărâre privind anunțarea datei alegerilor. Totuși, noi am făcut unele estimări, este vorba despre 114 milioane de lei. La această sumă se adaugă cheltuielile preconizate pentru procurarea materialelor anti-COVID-19. Potrivit calculelor, ar fi cam 120 de milioane de lei, cheltuieli bugetare (…) Deși, în bugetul de stat pentru anul 2021 nu au fost alocate fonduri pentru acest exercițiu electoral”, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil.

Cimil a menționat că costul (120 de milioane de lei) este mai mare din cauza pandemiei.

Menționăm că bugetul de stat nu poate fi modificat până la 1 iulie, precum nici în lipsa unui aviz pozitiv din partea unui Cabinet de miniștri cu mandat deplin. Prin urmare, la situația de astăzi este incertă sursa de finanțare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Total
0
Shares
Total
0
Share