Alegerile prezidențiale din Rusia. Cine sunt contracandidații lui Putin pentru această funcție?

Alegerile prezidențiale din Federația Rusă trebuie să aibă loc la data de 18 martie 2018. Constituția rusească spune că președintele trebuie ales direct de către popor pentru un termen de 6 ani.

Un număr foarte mare de candidați și-au arătat dorința de a participa la alegerile prezidențiale din Rusia. Printre aceștia se numără politicieni vechi și noi, activiști civici, jurnaliști.

Vă prezentăm lista candidaților în ordine cronologică, adică din momentul declarației oficiale prin care-și exprimă dorința de a participa la cursa electorală.

1. Grigorii Yavlinskii- Politician, fostul președinte al partidului de opoziție Yabloko. Profesor al Academiei de Economie Superioară.Partidul Yabloko este cel care îl susține pe Yavlinskii in Campania electorală.

2. Alina Vituhnovscaya- scriitoare, activistă civică, coordonatorul mișcării civice «Alternativa Republicană. Vituhovscaya este candidat independent.

3. Vladimir Jirinovschii- Politiican, președintele Partidului Liberal Democrat rus, deputat în Duma rusească, unul din cei mai excentrici politicieni ruși.

 

4. Serghei Polonschii- om de afaceri, la o vârstă fragedă a devenit unul din cei mai bogați oameni din Rusia datorită unei afaceri în IT. Pe numele lui au fost deschise mai multe dosare penale în Rusia, deci există șansa ca să nu fie admis la alegerile propriu-zise. Bussinesmanul rus va merge pe cont propriu în alegeri, adică ca și candidat independent.

 

5. Alexey Navalny- Activist civic, politician, președintele Partidului Progresului, fondatorul fondului de luptă cu corupția cunoscut pentru faptul că a deconspirat mai multe scheme frauduloase de corupție a politicienilor ruși. De mai multe ori fiind plasat în penitenciar din cauza protestelor masive pe teritoriul întregii țări. Din motiv că partidul său a fost scos în afara legii, Navalny este nevoit să meargă ca independent la alegeri.

 

6. Maksim Suraikin- politician, secretarul general al Partidului Comuniștii Ruși. Fost profesor la Universitatea de Stat din Moscova. Nu e nevoie să specificăm ce partid l-a înaintat pe Suraikin.

 

7. Veaceslav Malițev- Activist civic, blogger, cunoscut pentru viziunile sale liberale. Candidat independent.

 

8. Stepan Sulașchin- Politolog, directorul Centrului de cercetare științifică a politicii și ideologiei care-i poartă numele. Președintele Partidului Noii Viziuni, cu toate acestea în alegeri va merge ca independent.

9. Andrei Bajutin- o figură mai puțin cunoscută în societatea rusească. Bajutin este președintele uniunii transportatorilor auto din Rusia, candidat independent.

10. Vladimir Mihailov- Renumit pentru invențiile sale. Savant rus, politician, om de afaceri. Deputat în regiunea Kostroma din partea partidului Yabloko, la alegeri însă Yabloko susține pe Grigorii Yavlinskii, iar Mihailov este candidat independent.

 

11. Anton Bakov- Politolog, om de afaceri, scriitor, fost direct de uzină metalurgică, fost deputat în Duma de stat. Bakov este susținut în Campania electorală de către Partidul Monarhiștilor din Rusia.

12. Elvira Agurbaș- Prim-vicepreședintele companiei specializate în agricultură Mortadel. Soția lui Nicolai Agurbaș, om de afaceri cunoscut pentru actele de caritate în favoarea bisericii ortodoxe rusești. Agurbaș a fost înaintată pentru funcția de președinte din partea Partidului Alianța Verzilor.

13. Andrei Bogdanov- Politolog, conducătorul lojei masonilor ruși. Bogdanov este unul din liderii blocului comun al democraților ruși.

 

14. Xenia Sobchak- jurnalistă, activistă civică, prezentatoare TV. Fiica primului guvernator al regiunii Leningrad, Anatolii Sobchak. Cunoscută pentru viziunile sale pro-occidentale a pornit în Campania electorală cu lozinca Împotriva tuturor. Este susținută de partidul Inițiativei Civice.

15. Ekaterina Gordon- Jurnalistă, cântăreață, activist civic. Ekaterina este fosta soție a cunoscutului journalist Alexandr Gordon. Este candidat independent.

16. Irina Volâneț- Președintele comitetului părintesc national. A fost înaintată pentru funcția de președinte din partea Partidului Popular din Federația Rusă.

17. Boris Titov- Unul din cei mai cunoscuți opoziționari ruși, omul de afaceri la momentul de față este reprezentantul bussinesmanilor ruși pe lângă președinție. Totodată este președintele unui partid cu viziuni liberale, care l-a și înaintat pentru funcția de președinte.

18. Vladimir Putin, actualul președinte al Federației Ruse.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share