Marea Britanie e dispusă să colaboreze cu talibanii, dacă aceștia ajung la putere în Afganistan

Marea Britanie este dispusă să colaboreze cu talibanii dacă aceştia vor ajunge la guvernare în Afganistan, a declarat ministrul britanic al apărării, Ben Wallace. În prezent, luptătorii talibani cuceresc district după district și susțin că dețin controlul asupra unei mari părţi a teritoriului afgan, pe fondul retragerii trupelor NATO și americane, informează Reuters, citat de Digi24.

„Oricare ar fi guvernul (afgan) în funcţie, cu condiţia să adere la anumite norme internaţionale, guvernul Marii Britanii va interacţiona cu el”, a declarat Ben Wallace într-un interviu acordat Daily Telegraph.

Recent, talibanii au susţinut că deţin controlul asupra a 85% din teritoriul afgan.

Ben Wallace şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia preşedintelui Joe Biden de retragere a trupelor americane din Afganistan până la data de 31 august, afirmând că restului comunităţii internaţionale nu îi rămâne altă alegere decât să urmeze exemplul Statelor Unite.

Ministrul britanic al Apărării a adăugat însă că guvernul de la Londra este dispus să lucreze cu talibanii, informează Agerpres.

„La fel ca alte guverne din lume, dacă se comportă într-un mod care contravine grav drepturilor omului, vom reanaliza acea relaţie”, a spus oficialul britanic.

Wallace a recunoscut că va fi dificil pentru Marea Britanie să lucreze cu talibanii, responsabili de moartea a 457 de militari britanici, dar a explicat că „toate procesele de pace îţi cer să ajungi la o înţelegere cu inamicul”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share