Guvernul României a investit 70 de mii de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului Profesional din Republica Moldova

Ministerul Culturii, monica babuc, învățământului Profesional din R.Moldova, guvernul romaniei

Trei birouri ale Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional din Chișinău au fost renovate cu suportul financiar al Guvernului României. Pentru aceste lucrări, dar și pentru mai multe instruiri și schimburi de experiență a specialiștilor Agenției, statul român a alocat 70 de mii de euro.

Radio Chișinău scrie că Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional are acum trei oficii renovate și dotate cu tehnică modernă. De asemenea, angajații Agenției au avut parte și de instruiri, inclusiv în România, spune președintele instituției, Andrei Chiciuc.

„Guvernul României a dotat trei birouri ale Agenției și când spun birouri dotate cu tot mobilierul și toată tehnica de calcul necesare. Pe lângă aceasta mai avem și o sală de protocol, destinată pentru activitatea comisiilor de evaluare externă. Guvernul României a venit și cu un suport la crearea Agenției și ulterior au fost mai multe activități de formare a angajaților și experților”.

În cele trei oficii renovate și dotate cu banii oferiți de statul român, vor munci nouă angajați, afirmă vicepreședintele Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional, Elena Petrov.

„Înainte de aceste renovări era mai complicat pentru noi, angajații, deoarece nu ne puteam extinde și aveam mai mulți angajați. Acum,ne-am extins pe întreg coridorul și, evident, avem spații noi, avem locuri de muncă și e foarte bine că sunt dotate cu tehnică necesară de calcul”.

Acest proiect va contribui la creșterea calității învățământului profesional, a declarat prim colaborator-ministru plenipotențiar al ambasadei României în Republica Moldova, Alexandru Mureșan. El a subliniat că sprijinul acordat de către statul român în domeniul educației din Republica Moldova a devenit deja o tradiție.

„Evenimentul la care asistăm astăzi reprezintă un pas important, menit să contribuie la îmbunătățirea calității actului educațional și la creșterea atractivității în rândul tinerilor pentru formarea profesională la cele mai înalte standarde în Republica Moldova”.

Renovarea spațiilor Agenției face parte din proiectul „Parteneriate pentru calitatea şi relevanța învățământului profesional tehnic în domeniul TIC din Republica Moldova” implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA cu sprijinul Cooperării Austriece pentru Dezvoltare şi al Guvernului României.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share