Conducerea IGP a avut o întrevedere cu reprezentanții Poliției Naționale din Suedia

În cadrul întrevederii, conducerea IGP a menționat despre buna cooperare cu Poliția Națională din Regatul Suediei, recunoscând că este un partener strategic al Poliției Republicii Moldova, care susține plenar procesul de reformare instituțională.

Șeful IGP, Iurie Podarilov a adus sincere mulțumiri Poliției Suedeze pentru eforturile depuse și a declarat deschiderea întregii echipe în promovarea noilor idei orientate spre asigurarea siguranței și securității cetățenilor.

Dumnealui a salutat decizia colegilor din Suedia de a finanța un nou program de asistență, care va asigura continuitatea acțiunilor inițiate în primul program, precum și va aborda noi elemente ce vor contribui la asigurarea respectării principiului egalității de gen prin prisma unui concept echilibrat de management și leadership.

Atât eu, cât și colegii mei avem mari așteptări de la noul program de asistență și mizăm foarte mult pe flexibilitatea și deschiderea echipei de implementare din partea Poliției Suedeze”, a menționat șeful IGP.

Ambii parteneri au conchis că este timpul ca societatea să înțeleagă că, problemele cu care se confruntă cetățenii nu țin nemijlocit de competența Poliției, dar instituția noastră poate facilita rezolvarea acestora prin implicarea și aducerea la aceeași masă de discuții a tuturor actorilor responsabili.

Amintim că, programul „Suportul Suedez pentru Reforma Poliției din Republica Moldova” pentru perioada 2017-2019 a contribuit semnificativ la schimbarea abordării Poliției din Republica Moldova, în pofida provocărilor Pandemiei Covid-19.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share