Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la cea de-a 67-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare a NATO

Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la cea de-a 67-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare a NATO. Aceasta se desfășoară în perioada 8-11 octombrie, în format hibrid – cu prezență fizică și online, la Lisabona, Republica Portugheză.  

Delegația Parlamentului la AP a NATO este condusă de Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Programul sesiunii include reuniuni ale Comitetelor AP a NATO: Comitetului politic, Comitetului pentru economie și securitate, Comitetului pentru știință şi tehnologie, Comitetului pentru democrație și securitate; Comitetului pentru apărare şi securitate. În cadrul ședințelor Comitetelor, din perioada 9-10 octombrie vor fi discutate rapoartele acestora, precum și proiectele Rezoluțiilor care urmează a fi votate în cadrul ședinței plenare. Rapoartele conțin referințe la Republica Moldova.

Pe 11 octombrie va avea loc Ședința Plenară a Adunării, unde oficiali din cadrul AP a NATO, precum și înalți demnitari din țara gazdă vor saluta participanții la reuniune.

AP a NATO este o organizație interparlamentară, care reunește parlamentari din cele 29 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice, precum și din țările asociate. Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share