Percheziții la Spitalul „Sfânta Treime”: Peste 100 certificate de vaccinare ar fi fost eliberate fraudulos

Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) efectuează percheziții la domiciliile și locurile de muncă a trei angajați ai spitalului „Sfânta Treime”– un vicedirector și doi asistenți medicali. Descinderile au loc în privința eliberării ilegale a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 de către angajați în decursul anului 2021, informează Agora.md

Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi eliberat fraudulos certificatele pentru peste 100 de persoane care se aflau în afara țării, iar astfel au obținut un venit de peste 600.000 de lei.

„În acest sens, pe lângă faptul că acumulau bani, aceștia supuneau distrugerii acele preparate biologice (vaccinuri) care urmau să fie administrate și au afectat astfel negativ și misiunea ministerului de resort, care procura aceste vaccinuri, în consecință aducând prejudicii materiale statului”, comunică PCCOCS.

În cadrul perchezițiilor, până la acest moment, oamenii legii au ridicat de la aceștia acte medicale, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă. După finalizarea acțiunilor, procurorii PCCOCS vor atribui statut procesual-penal persoanelor investigate.

Totodată, în vederea recuperării banilor obținuți pe cale ilegală și restituirii prejudiciului cauzat statului, procurorii desfășoară investigații financiare paralele.

Perchezițiile au loc în urma sesizării Ministerului Sănătății.

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share