Papa Francisc, la Ambasada Rusiei. A mers să-și exprime îngrijorarea față de război

Papa Francisc a mers vineri, 25 februarie curent, la Ambasada Rusiei de la Sfântul Scaun pentru a-şi exprima direct în faţa ambasadorului rus, Alexandr Avdeev, îngrijorarea faţă de războiul inițiat de Rusia în Ucraina. Este prima vizită a unui papă la o ambasadă în timpul unui asemenea conflict, informează Realitatea.md

Suveranul Pontif a rămas în sediul misiunii diplomatice ruse circa 30 de minute. Despre asta se cunoaște de la purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Matteo Bruni însă nu a comentat informaţia, potrivit căreia, Papa Francisc a oferit medierea Vaticanului.

Încă pe 23 februarie curent, cu o zi înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, Papa Francisc a făcut o zi de rugăciune și va ține post pentru pace în Miercurea Cenușii. Exprimându-și marea tristețe față de înrăutățirea situației din Ucraina, le-a cerut liderilor lumii să „facă un examen serios de conștiință în fața lui Dumnezeu”.

„Am o mare durere în inimă din cauza înrăutățirii situației din Ucraina”, a spus Papa Francisc în audiența sa publică din Sala Paul al VI-lea a Vaticanului.

Aceasta a fost a doua zi globală de rugăciune pentru Ucraina pe care Papa Francisc a convocat-o de când criza a început să escaladeze în 2022. Are o legătură de lungă durată cu această țară. În timpul unei vizite la comunitatea catolică ucraineană din Roma în 2018, el a amintit că un episcop ucrainean din capitala argentinei Buenos Aires l-a învățat la vârsta de 12 ani cum să fie slujitor de altar la liturgiile de rit oriental și să citească alfabetul ucrainean.

În calitate de papă, el și-a arătat constant îngrijorarea pentru ucraineni. În 2016, a lansat un proiect caritabil, numit „Papa pentru Ucraina”, care a ajutat peste un milion de oameni. A prezidat luna trecută o zi mondială de rugăciune pentru pace în Ucraina.

Total
0
Shares
Total
0
Share