FOTO // Războiul ruso-ucrainean: Peste 500 de refugiați au fost cazați la Manejul din Chișinău

Guvernul Republicii Moldova a amenajat un nou centru de primire a refugiaților din Ucraina, la Manejul din capitală. Acesta găzduiește acum peste 500 refugiați.

Горячие линии для Украинцев в Молдове – dopomoga.gov.md

„În toată experiența ICNUR, nu am mai avut atâta cooperare din partea Guvernului și atâta deschidere pentru soluționarea problemelor legate de fluxul mare de refugiați”, a menționat Filippo Grandi, Înaltul comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, aflat astăzi într-o vizită la Chișinău.

Filippo Grandi a menționat că de la declanșarea războiului din Ucraina, autoritățile și oamenii din Republica Moldova au dat dovadă de o mobilizare fără precedent pentru a acorda asistență refugiaților din Ucraina. Totodată, proporțional la teritoriu și număr de populație, Republica Moldova este pe primele locuri în Europa după numărul de refugiați ucraineni pe care îi găzduiește.

De la declanșarea războiului din Ucraina, peste 136.380 de cetățeni au intrat pe teritoriul țării noastre, dintre care circa 69 de mii au părăsit Republica Moldova prin segmentul de frontieră cu România. Totodată, alți 61.570 cetățeni ucraineni, dintre care 23.179 minori, rămân în continuare pe teritoriul țării. Dintre aceștia, 1759 de persoane au solicitat azil.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi interiorAr putea fi o imagine cu interiorNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi interior

Total
0
Shares
 
Total
0
Share