DOC // Ministrul Apărării al Federației Ruse i-a cerut ministrului Culturii să-l scoată pe Zelenski de pe ecrane

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu i-a expediat ministrului Culturii Olga Liubimova o scrisoare prin care îi cere ca președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, actor de profesie, să fie exclus din „agenda culturală”, informează Newsmaker.md

La pachet cu Zelenski a fost inclus și regizorul Alexandr Rodnianski, originar din Ucraina, scriu portalurile Mediazona și The Insider, cu trimitere la propriile surse.

În contextul operațiunii militare speciale sunt realizate manifestări pentru formarea opiniei publice pozitive a cetățenilor Federației Ruse față de conducerea țării și acțiunile forțelor armate ale Federației Ruse. (…) Popularizarea persoanelor menționale (Zelenski și Rodnianski, nota red.) în condițiile acutale nu contribuie la îndeplinirea deciziilor adoptate de conducerea țării”, se arată în documentul datat cu 15 martie.

Anterior, producătorul Alexandr Rodnianski a criticat invazia Rusiei. El a produs filme precum „Cernobîl”, „Stalingrad”, „Leviathan”, și a fost șeful postului de televiziune ”STS” («СТС») din Rusia.

Anterior, Netflix a anunțat că reintroduce în bibliotecă serialul „Sluga poporului”, cu Zelenski în rol principal. Producția a fost exclusă din grila postului rus TNT în decembrie 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share