FOTO // Va fi redus timpul de așteptare la vamă. Ce spun polițiștii de frontieră despre crearea unui ghișeu unic la PTF Sculeni

Traversarea frontierei de stat se va desfășura mai rapid grație implementării unor proceduri comune ale Poliţiei de Frontieră și Serviciului Vamal. Acest fapt presupune crearea ghișeului unic de control în PTF Sculeni.

În acest context, echipa managerială a Direcției regionale Vest și reprezentanții Postului Vamal Sculeni s-au întrunit în cadrul unei ședințe pentru a pune la punct cele mai mici detalii. La finalul întrevederii conducătorii celor două instituții au semnat acordul de punere în aplicare a acestei măsuri.

„Va fi doar o oprire unică a autovehiculelor, în locuri special marcate. Respectiv, verificarea mijloacelor de transport se va face simultan de către angajații celor două instituții abilitate. Actele de călătorie vor fi preluate de către polițiștii de frontieră, care vor autoriza trecerea frontierei, ulterior, vor transmite documentele angajaților vamali. Cei din urmă vor restituii actele călătorilor”, spun responsabilii.

De menționat că, implementarea ghișeului unic are menirea de a reduce timpii de așteptare, evitarea blocajelor în PTF Sculeni, contribuind la alinierea țării noastre la standardele europene în domeniu.

Totodată, în contextul apropierii sărbătorilor de Paști, interlocutorii au discutat și despre unele măsuri operate în comun pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier.

Referințe s-au făcut la folosirea la maxim a infrastructurii punctului de trecere a frontierei, apliarea procedurii „Revers”, comunicarea în permanență cu participanții la trafic, suplinirea numărului de angajați, schimb operativ de date etc.

Total
0
Shares
Total
0
Share