Timp de două zile, deşeurile reciclabile din Chişinău vor fi evacuate gratuit de Regia Autosalubritate

De astăzi şi până vineri inclusiv, operatorul municipal de salubrizare evacuează gratuit deşeurile reciclabile, aşa ca hârtia, cartonul şi PET-urile, colectate separat la platformele de depozitare a deşeurilor din sectoarele oraşului, anunţă Primăria municipiului Chişinău.

Pentru colectarea separată a deşeurilor în oraş sunt amplasate în jur de 1600 de containere speciale. Deşeurile trebuie aruncate în containerele etichetate pe fiecare fracţie: plasticul şi metalul se pun în tomberonul galben, hârtia şi cartonul în containerul albastru, sticla în cel de culoare verde, iar deşeurile mixte în containerele zincate, precizează un comunicat de presă citat de IPN.

Operatorul municipal de salubrizare evacuează separat şi gratuit deşeurile reciclabile de patru ori pe lună. APL Chişinău îndeamnă locuitorii municipiului să sorteze în continuare deşeurile menajere solide şi să-i îndemne şi pe alţii să procedeze astfel.

„Doar împreună putem contribui la un mediu sănătos, un oraş curat şi bine amenajat! Demonstraţi că vă pasă!”, este îndemnul autorităţilor municipale.

Regia Autosalubritate implementează proiectul „Deșeuri solide Chișinău”, finanţat de BERD, BEI, E5P şi municipiul Chişinău, iar în cadrul proiectului va fi modernizată şi staţia de transfer a deşeurilor de la Ciocana, inclusiv prin construirea unei linii de sortare, care va permite gestionarea mai eficientă şi în proporţii mai mari a deşeurilor reciclabile.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share