Ruslan Codreanu cere demisia Dianei Guda – pretorul sectorului Botanica

Urmare articolului publicat de Moldova.org cum un angajat al preturii Botanica ar fi abuzat trei voluntare, iar hărțuirea sexuală a rămas nepedepsită, Ruslan Codreanu a venit cu o reacție.

”Pretora trebuie dată afară. Pentru neglijență, pentru acoperirea crimei, pentru că a agresat fetele prin indiferență. Pentru lipsa de Omenie.”

Totodată, Codreanu s-a adresat și primarului Ion Ceban, solicitându-i să instituie un comisar în domeniul hărțuirii la minori – ”În ultimele săptămâni, în Chișinău avem o sinucidere a unui adolescent, și două violuri. Ai făcut o ședință de 5 minute măcar să ridici problema sau ai băgat nasul în pământ? Noi ce așteptăm? Să vină cineva să rezolve? Poate e cazul să instituim și noi un comisar în domeniul hărțuirii la minori. Acest comisar la nivel municipal să conceapă un plan de acțiune pentru combaterea violenței și hărțuirii din școli”.

Acesta a vorbit că ”în Moldova, hărțuirea sexuală nu e străină niciunei femei. Mai mult ca atât, 63% din femeile țării noastre au fost supuse violenței psihologice, fizice sau sexuale. Peste tot în lume, femeile au pornit un val de confesiuni despre cum au fost abuzate, de la jurnaliste, gimnaste, campioane olimpice. Mărturisiri și declarații publice pentru a încuraja femeile din toată lumea să vorbească. Este imposibil ca sub nasul tău, să se întâmple lucruri, iar asta să nu te facă să miști un deget. Și să dai vina pe fete!”

Total
0
Shares
 
Total
0
Share