STUDIU // Viena este cel mai bun oraș pentru locuit din lume

Viena a revenit pe primul loc în clasamentul celor mai bune orașe pentru locuit din lume, la fel ca și în 2018 și 2019, potrivit unui clasament publicat astăzi și elaborat în baza indicelui realizat de Economist Intelligence Unit.

Capitala austriacă se situează pentru a treia oară în fruntea acestui indice realizat de Economist Intelligence Unit, unitatea de cercetare și analiză afiliată săptămânalului britanic The Economist. Orașului Auckland din Noua Zeelandă, care anul trecut a ocupat primul loc, coboară în acest an 33 de poziții din cauza carantinelor impuse de coronavirus.

Experții au recompensat stabilitatea Vienei, facilitățile educaționale și medicale și calitatea infrastructurii sale, cu un punctaj maxim de 100 din 100. Factorii culturali și de mediu sunt aproape ideali.

Europa domină în mare măsură topul 10 cu șase orașe, inclusiv Copenhaga și Zurich, care completează podiumul după Viena, și Geneva (locul 6). Canada este bine reprezentată cu trei orașe: Calgary (la egalitate pe locul 3), Vancouver (locul 5) și Toronto (locul 8). Parisul se află pe locul 19, cu 23 de locuri mai sus decât în 2021, relatează cotidianul francez Le Figaro, citat de G4Media.ro. Capitala Belgiei, Bruxelles, se află pe locul 24, imediat după Montreal (23). Londra s-a clasat pe locul 33, în timp ce Barcelona, cu reputația de a fi foarte animată, a terminat pe locul 35, cu opt locuri înaintea Madridului (43). Milano s-a clasat pe locul 49, New York pe 51 și Beijing pe 71.

 

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share