Deputat: După un an, aflăm de la alegători, că regretă alegerea, iar ziua de 11 iulie (7/11) se transformă în simbol al tragediei

2021/7/11 – este ziua când simbolul ”Vremuri bune” i-a convins pe alegători.

Atunci, oamenii au decis să investească în ”vremuri bune”. Însă după un an, aflăm de la alegători, că regretă alegerea, iar ziua de 11 iulie (7/11) se transformă în simbol al tragediei.

La fiecare întrevedere cu cetățenii, în raioane, auzim că:

Nimeni nu ar fi ales deputați, care să facă legi, în interesul mafiei petroliere.

Nimeni nu ar fi susținut un Guvern, incapabil să negocieze cu Gazprom.

Oamenii nu și-ar fi dat votul pentru răfuieli mafiote în Justiție, pentru dosare politice, sau pentru spectacole televizate, cu percheziții și mascați.

Nu și-au dorit universități reorganizate și maternități lichidate.

Nu a votat nimeni pentru presă de partid, pentru televiziune și radio controlate de Parlament.

Niciun vot nu a fost dat pentru scumpirea pâinii, pentru ulei mai scump, pentru deficit de medicamente, sau pentru prețuri mai mari la serviciile medicale.

Nimeni nu a vrut majorarea tarifului la încălzire și nimeni nu a așteptat scumpirea energiei electrice.

Nu a votat nimeni pentru înarmarea țării cu tehnologii NATO. Nu a acceptat nimeni grăniceri străini în satele și orașele noastre de frontieră. Și niciun alegător nu s-a pronunțat pentru lichidarea neutralității militare.

La fel, nimeni nu a votat pentru majorarea salariilor la Președinție, pentru angajarea verișoarelor și pentru formarea mai multor ministere. Nimeni nu a ales înglodarea țării în datorii și conectarea statului la control străin.

Agricultorii au așteptat ”sprijin european” de la Guvern. Medicii au crezut că vor fi auziți. Profesorii au sperat să fie văzuți. Tinerii au votat pentru un viitor mai luminos. Bătrânii – pentru pensia minimă de 2000 de lei. Naivii au așteptat căderea gardului de la Președinție. Jurnaliștii au tânjit după transparență… etc. etc. etc.

P. S. Poate că au existat zvâcniri pozitive în activitatea acestei guvernări, dar nimic din promisiunile date oamenilor, nu s-a îndeplinit. De un an de zile țara trăiește o adevărată tragedie, care va fi asociată cu ziua de 7/11. Este ziua când statul nostru a ajuns pe mâna clientelei cu diplome și finanțări străine, dar fără suflet și fără dragoste față de vatra natală, față de oamenii acestui pământ.

Așadar: #Moldova7/11 – simbolul unei tragedii naționale.

Autor: Adela Raileanu, deputat PSRM

Total
0
Shares
 
Total
0
Share