Legea securității va fi supusă consultărilor publice

Comisia juridică, numiri și imunități anunță consultări publice pe marginea proiectului de lege care are scopul de a îmbunătăți cadrul normativ în domeniul securității statului.

Ședința va avea loc la 26 ianuarie, la ora 10:00, în biroul 114. Persoanele interesate de subiect trebuie să confirme participarea.

Proiectul de lege a fost votat în prima lectură la sfârșitul anului trecut. Autorii inițiativei legislative propun completarea Codului penal cu noțiuni care incriminează faptele conexe infracțiunilor de spionaj și de trădare de patrie. Astfel, va fi sancționată penal inițierea, organizarea sau constituirea pe teritoriul țării noastre a structurilor informative ilegale.

Totodată, vor fi trase la răspundere penală persoanele care vor instiga alte persoane să comită acțiuni care dăunează suveranității, independenței, inviolabilității teritoriale, securității statului sau capacității de apărare a Republicii Moldova.

De asemenea, se propune completarea Codului penal cu o nouă componentă de infracțiune, și anume acțiunile săvârșite cu scopul de a separa o parte din teritoriul Republicii Moldova, precum și distribuirea informațiilor care incită la astfel de acțiuni.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share