VIDEO // Jurnaliștii moldoveni protestează la sediul Consiliului Europei împotriva abuzurilor guvernării PAS

Grupul de jurnaliști din Republica Moldova, care în data de 25 ianuarie au protestat la București împotriva suspendării licenței a 6 posturi TV se află astăzi la Strasbourg (Franța). Aceștia au intrat în sediul Consiliului Europei, cu scopul de a informa cât mai multă lume despre „sistarea abuzivă a șase posturi TV de opoziție din R. Moldova”. Despre scopul acestor acțiuni a vorbit jurnalistul Alexei Lungu, într-o intervenție LIVE pe Facebook, informează tv6.md

ALEXEI LUNGU, jurnalist TV6: Grupul nostru de jurnaliști, ai posturilor TV care am rămas abuziv fără licențe de emisie, este la Consiliul Europei. Acolo, unde ne-am propus să aducem în opinia publică, să punem pe tapet problema cu care ne confruntăm, suntem la sesiunea de iarnă. Vrem să vorbim cu cât mai multă lume, ca să le arătăm ce se întâmplă la Chișinău și cât de argumentate sunt deciziile actualei guvernări, mai ales după ce CSE a decis la sfârșitul anului trecut dintr-o lovitură să închidă șase posturi TV de opoziție. Argumente juridice și nici legate de codul audiovizualului nu sunt.

Jurnalistul spune că s-au întâlnit pe holul Consiliului Europei și cu delegații ce reprezintă Republica Moldova, aceștia însă au refuzat să discute cu grupul de jurnaliști.

ALEXEI LUNGU, jurnalist TV6: Am încercat să schimbăm câteva cuvinte cu doamna ambasador Daniela Cujba, însă ea ne-a evitat, a refuzat să discute cu noi și a mers mai departe.

Amintim că în perioada 23-27 ianuarie are loc sesiunea de iarnă a APCE, în cadrul căreia va fi examinat inclusiv raportul R. Moldova privind onorarea obligațiilor şi angajamentelor în calitate de țară membră a Consiliului Europei.

Raportul despre Moldova a fost întocmit de coraportorii Pierre-Alain Frides și Ines Libinea-Egnere, membri ai comitetului care urmărește îndeplinirea de către statele membre ale Consiliului Europei a obligațiilor ce le revin.

Din componența delegației Parlamentului Republicii Moldova fac parte Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, Ion Groza, șeful delegației naționale la APCE și deputata Natalia Davidovici.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share