Ilan Șor își anunță determinarea de a continua să ajute oamenii, în ciuda încercărilor de a-l elimina din viața politică

Ilan Șor, președintele Partidului ȘOR din Republica Moldova, a acuzat guvernarea condusă de Maia Sandu că încearcă să-l priveze de mandatul de deputat în mod ilegal și neconstituțional.

Șor susține că acest lucru contravine legislației și Constituției Republicii Moldova, deoarece mandatul său de deputat a fost încredințat de popor prin vot, iar numai acesta poate decide asupra încetării acestei calități. Potrivit jurisprudenței Curții Europene pentru Drepturile Omului, încetarea de drept a mandatului de deputat survine doar în cazul emiterii unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, iar în cazul său, toate căile de atac interne nu au fost încă epuizate.

”Gruparea mafiotă a marionetelor galbene a mai găsit o modalitate de a „ferici” poporul Republicii Moldova. Vor să-mi retragă mandatul de deputat. În primul rând, asta contravine legislației și Constituției, deoarece el mi-a fost încredințat de popor și doar poporul – oamenii care au votat pentru mine, pot să decidă asupra încetării acestei calități. În plus, potrivit jurisprudenței Curții Europene pentru Drepturile Omului, art. 4 din Protocolul 7 al Convenției pentru Drepturile Omului, dar și hotărârii nr. 2 a Curții Constituționale, din 20 ianuarie 2015, încetarea de drept a mandatului de deputat survine doar în cazul emiterii unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, iar noi știm că, în dosarul în care sunt judecat la comanda regimului, încă nu au fost epuizate toate căile de atac interne. Oricum, asta nu e nici prima și mă tem că nici ultima decizie ilegală a impostorilor de la guvernare.

Dacă analizăm tot ce și cum au făcut Maia Sandu și cei de sub fusta ei, de când au fost aburcați în jilțurile de conducători, vom observa că toată „activitatea” lor se rezumă la distrugerea Partidului „ȘOR”. Toate instituțiile statului, chemate să slujească poporul, sunt acaparate de lingăii dictatorului și se ocupă doar de distrugerea a tot ceea ce am făcut – au interzis pâinea socială, au distrus operatorul național de zboruri, vor să distrugă aeroportul, închid televiziuni, majorează tarifele și prețurile, încalcă drepturile fundamentale ale omului. Vreau să le transmit că asta nu mă va opri. Așa cum am reușit să ajut oamenii până acum, fără a mă afla fizic în Parlamentul acaparat de gruparea PAS, așa voi izbândi și de acum încolo.

De fapt, decizia bandiților din PAS de a mă lipsi de mandatul de deputat este o reacție isterică la Acțiunea de rezistență națională, pe care am anunțat-o pentru 7 mai. Frica de revolta populară, pentru care există suficiente premise, i-a determinat să caute cu ce să mă mai atace. În disperare, muntele a născut un șoarece. Tremurați, căci sfârșitul vostru este aproape. În 7 mai, veți afla ce crede poporul despre voi”, a declarat Șor.

Amintim că astăzi, 27 aprilie 2023, Parlamentul ar putea vota hotărârea cu privire la încetarea de drept a mandatului deputatului Ilan Șor, după ce acesta a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, act judecătoresc cu drept de recurs la CSJ.

Total
0
Shares
Total
0
Share