SONDAJ // Ilan Șor este principalul politician de opoziție care poate schimba situația din Moldova

Unul dintre politicienii cu cel mai mare rating din prezent este președintele formațiunii politice „ȘOR”, Ilan Șor. Potrivit unui sondaj realizat de Intellect Group, acesta a devenit cel mai notabil lider în ceea ce privește creșterea ratingului acesta atingând cota de 11,4%. Președintele principalului partid de opoziție din Moldova este cu doar 10% în spatele rivalei sale, Maia Sandu.

În viața politică, Ilan Shor a devenit un politician de frunte din partea opoziției. Astfel i-a întrecut în popularitate și încredere pe ceilalți reprezentanți ai opoziției Dodon, Vladimir Voronin, Ion Chicu și Ion Ceban.

Potrivit aceleiași cercetări sociologice, lider în anti-rating este președintele Maia Sandu (37%).

Aproape 40% dintre respondenți nu au un favorit sau nu au o preferință anumită.

Potrivit sondajului Intellect Group: PAS are cel mai mare antirating – mai mult de 40% dintre respondenți nu ar vota pentru acest partid.

Conform studiului, Președintele Republicii Moldova ar trebui să se ocupe în primul rând de probleme precum:

  • ridicarea nivelului de trai, combaterea sărăciei – 95,8%;
  • crearea de locuri de muncă, dezvoltarea economiei – 94,7%;
  • dezvoltarea educației şi culturii – 91,5%.

Potrivit respondenților, președintele ar trebui să fie cel mai puțin implicat în întărirea armatei și achiziționarea de arme – 20,8%.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-19 iunie 2023. Numărul total de respondenți este de 1.056 de persoane cu drept de vot. Sondajul a fost realizat în 83 de localități din 18 raioane, 6 municipii și din Autonomia Găgăuză.

Total
0
Shares

Comments are closed.

 
Total
0
Share