În timp ce Dragalin alerga prin podgoriile de la Purcari, Iulian Rusu a obținut majorarea salariilor angajaților CNA

Prin Legea pentru modificarea unor acte normative (nr. 168, 22 iunie 2023), promulgată prin decretul președintelui Maia Sandu, inițiativă legislativă propusă de Veronica Roșca, deputat PAS, salariile angajaților Centrului Național Anticorupție au fost majorate cu 5 clase succesive pentru funcțiile de conducere cu statut special și 15 clase succesive pentru funcțiile de execuție cu statut special. Legea a intrat în vigoare astăzi, dar majorarea salarială va fi calculată pentru perioada începând cu data de 01 iunie 2023.

Potrivit notei de argumentare, fiecare al șaptelea post la CNA, instituție condusă de Iulian Rusu, este vacant, cauza fiind salariile mici, motiv pentru care nu există interes pentru angajarea în cadrul Centrului.

”Se întâmplă din cauza volumului mare de lucru, a responsabilității enorme și a salariului neatractiv, pentru începători acesta fiind de circa 10 mii de lei. După gradul de ocupare a funcțiilor pe parcursul anului 2022, în Centru activau 300 de angajați, 59 de funcții fiind vacante sau temporar vacante”, a susținut Veronica Roșca, deputat PAS, inițiatoarea amendamentului legislativ.

În același timp, cunoscând despre faptul că la Parlament a fost în dezbatere proiectul de lege cu privire la modificarea Legii bugetului de stat, respectiv s-a putut înainta amendamente pentru majorarea salariilor procurorilor anticorupție și altor angajați ai acestei instituții, Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, a plecat la o conferință în Africa, iar la revenire a mers să alerge prin podgoriile de la Purcari, dând impresia că interesele de muncă au fost plasate pe locul secund.

Această majorare de salarii pune sub semnul întrebării dacă PAS va accepta lichidarea CNA, așa cum dorește șefa de la Anticorupție.

Total
0
Shares
Total
0
Share