EDITORIAL // Emilian Crețu și începutul sfârșitului

Actorul moldovean Emilian Crețu, urmărit de public atât pentru personajele interpretate, cât și pentru activismul său civic, a publicat un live pe rețelele de socializare în care a criticat ultimele politici ale partidului de guvernământ de la Chișinău.

Emilian Crețu este cunoscut pentru activitatea electorală pro-Maia Sandu, motiv pentru care dezamăgirea lui capătă alte semnificații – dacă susținătorii PAS încep să critice în public acțiunile acestui partid înseamnă că această formațiune politică a trecut frontiera de acceptabilitate a erorilor comise.

Cu ceva timp în urmă atenționam că partidul de guvernământ nu mai are ce livra susținătorilor săi. Artificiile făcute de presa aflată în siajul partidului de guvernământ nu mai pot ascunde că moldovenii trăiesc prost.

Raportul de activitate al PAS, la doi ani de guvernare, nu conving. În raport au fost prezentate realizările obținute în plan extern, dar nu există succese ale guvernării în plan intern.

Am afirmat că în toamna acestui an tot mai mulți moldoveni vor începe să cârcotească la adresa guvernării. Ieșirea publică a lui Emilian Crețu arată că dezamăgirea moldovenilor este mai rapidă.

Partidele din opoziție vor capitaliza această nemulțumire publică în folosul propriu. Vom vedea, în funcție de rezultatul pe care îl vor obține la alegerile locale, care formațiuni politice vor ști să se plieze pe așteptările electoratului.

Apropo, continuă să se vadă o atitudine discriminatorie a executivului moldovean față de administrația publică din Chișinău. Astăzi, 28 iulie, Guvernul Republicii Moldova a acordat ajutoare materiale pentru 74 de localități afectate de intemperiile din 25-26 iulie curent. Municipiul Chișinău nu a făcut parte din această listă.

Victor Nichituș, editorialist, jurnalist

Total
0
Shares
Total
0
Share