DOC // Ilan Șor s-a adresat la Procuratura Generală pentru tragerea la răspundere penală a Arinei Spătaru și a lui Adrian Culai

Așa cum a declarat anterior, politicianul și omul de afaceri Ilan Șor s-a adresat Procuraturii Generale a Republicii Moldova cu o cerere de tragere la răspundere penală a Arinei Spătaru și a lui Adrian Culai pentru fapte de înșelăciune și însușirea unei sume mari de bani.

“Insist asupra luării unei singure decizii posibile în această chestiune, în conformitate cu cerințele mele și confiscarea banilor de la acești cetățeni. Îi voi dona pentru caritate în Moldova”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de socializare.

Amintim că Arina Spătaru și Adrian Culai ar fi luat de la Ilan Șor o sumă de bani de aproape 1,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea partidului ALDE. Ulterior, Arina Spătaru a făcut o declarație controversată și scandalizantă, numindu-se “agent sub acoperire”. Ea a povestit că a câștigat încrederea lui Ilan Șor în mod fraudulos, pretinzând că scopul ei era să salveze Republica Moldova de “bani murdari ai Kremlinului”.

Ilan Șor a declarat că acțiunile lui Spătaru și Culai sunt pe conștiința lor, dar banii pe care i-au luat pentru construcția partidului și, în special, pentru un salariu lunar de 10 mii de dolari pentru ei înșiși, trebuie să fie returnați.

Total
0
Shares
Total
0
Share