Deputatul PAS, Radu Marian, avertizează asupra unor pericole în domeniul politic

Radu Marian, deputat PAS, a atras atenția cu privire la pericolul pe care l-ar reprezenta “gruparea criminală Șor” și partidele asociate acesteia pentru democrație și suveranitatea Republicii Moldova. Totuși, el nu face trimitere la vreo sentință prin care să fie condamnată vreo grupare criminală.

Marian a subliniat: “Unii comentatori și părerologi de pe internet și din mass-media nu înțeleg pericolul real pe care îl reprezintă gruparea criminală Șor și partidele asociate acesteia. Ei comentează ca și cum totul ar fi în regulă, ca și cum am trăi în buricul Europei, lângă Elveția.”

Deputatul a continuat: “Trebuie să conștientizăm amenințările din partea regimului de la Kremlin, a grupărilor criminale și a oligarhilor fugari asupra democrației și suveranității Republicii Moldova. Finanțarea ilegală a partidelor politice de către acești actori reprezintă un pericol existențial. Un partid finanțat din astfel de surse va acționa exclusiv în interesul celor care îl finanțează, nu în interesul cetățenilor.”

Marian a subliniat acțiunile Parlamentului de săptămâna trecută pentru a preveni influența negativă a acestor grupări asupra alegerilor.

De asemenea, el a adus în discuție faptele recente, precum confiscarea unei sume semnificative de bani destinați mituirii primarilor și alegătorilor, precum și investigațiile legate de implicarea grupării Șor în politică prin intermediul deputaților furați de la alte fracțiuni.

Marian a încheiat cu un apel la judecători: “Este esențial ca judecătorii să nu tergiverseze aceste investigații, de ei depinde în primul rând dacă hoții și fugarii vor ajunge după gratii. Alegerile libere și corecte reprezintă fundamentul statului în care trăim, și ele trebuie protejate.”

Total
0
Shares
Total
0
Share