Premier Energy solicită revizuirea tarifelor la energia electrică

Prin cererea din 03 noiembrie curent, publicată abia astăzi, Premier Energy, furnizorul de energie electrică în zona centrală și de sud a Republicii Moldova, solicită ANRE să accepte reducerea tarifelor pentru energia electrică furnizată consumatorilor casnici și noncasnici.

Potrivit cererii, Premier Energy solicită aprobarea unui tarif de 2,41 lei/1 kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție joasă, numiți consumatori casnici, iar pentru cei conectați la rețeaua de tensiune medie este cerut un tarif de 1,92 lei/1 kWh. Cei conectați la rețeaua de tensiune înaltă vor achita 1,73 lei/1 kWh.

În comparație cu tarifele aprobate anterior, consumatorii casnici vor achita cu 16 bani mai puțin pentru fiecare kWh consumat.

“La baza acestei solicitări se află prețurile de procurare a energiei electrice pentru necesitățile consumatorilor finali, tarifele în vigoare pentru serviciile de transport și pentru serviciile de distribuție a energiei electrice, ultima prognoză a indicatorilor macroeconomici publicată în luna octombrie curent, precum și costurile și veniturile aferente dezechilibrelor”, este explicarea furnizorului.

Total
0
Shares
Total
0
Share