Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii: Salariile feroviarilor pentru luna decembrie au fost plătite datorită unui credit de la Loteria Națională

Loteria Națională a oferit un împrumut Căilor Ferate din Moldova (CFM) pentru plata restanțelor la salarii din decembrie 2023. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

”Există un mecanism legal între companiile de stat, prin deciziile consiliilor și Agenției Proprietății Publice se pot face împrumuturi între ele”, a spus ministrul.

Andrei Spînu a precizat că suma creditului este de 35 de milioane de lei, bani care erau necesari pentru acoperirea restanțelor salariale pentru luna decembrie 2023.

”35 de milioane reprezintă salariul, fără taxe, cam pentru o lună. Practic am închis luna decembrie cu acest împrumut. Discutăm, eventual, posibilitatea să mai luăm un credit ca să achităm restanțele pentru ianuarie, februarie. Dar s-ar putea ca CFM deja să crească volumele de transportare a mărfurilor și să fie în capacitate de plată a salariilor”, a explicat Spînu.

Ministrul a justificat acest credit prin faptul că băncile comerciale au refuzat să ofere împrumuturi pentru CFM.

Raportul financiar al LNM pentru anul 2022 arată că societatea de stat este cea mai profitabilă entitate, înregistrând un profit net în valoare de 170,3 milioane lei, achitând în bugetul de stat dividende în valoare de 85,1 milioane lei.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share