VIDEO // Piața imobiliară cunoaște un dezechilibru, iar până la sfârșitul acestui an, prețurile imobilelor vor cunoaște o ascensiune

Conform analizelor experților în domeniu, piața imobiliară cunoaște un dezechilibru între cerere și ofertă, iar până la sfârșitul acestui an, prețurile imobilelor vor cunoaște o ascensiune.

Eugeniu Țurcanu, Directorul Vânzări la Proimobil, a declarat că firma lor acționează ca un barometru al pieței, anticipând evoluția prețurilor pe baza analizelor și expertizei lor. Având în vedere oferta limitată în comparație cu cererea în creștere constantă, ei prognozează o creștere graduală a prețurilor. Speranța este că piața se va stabiliza odată cu lansarea a cel puțin 6 complexe noi până la finalul anului.

Specialiștii consideră că, din punct de vedere financiar, ne aflăm într-o perioadă favorabilă pentru achiziționarea unui imobil.

Țurcanu recomandă celor interesați de achiziționarea unui apartament nou să acționeze cât mai repede, deoarece cel mai bun preț va fi disponibil astăzi. De asemenea, el evidențiază că oferta de complexe rezidențiale în centrul orașului este limitată, iar periferiile sunt zonele care se dezvoltă rapid. În acest sens, prețurile în aceste zone sunt prognozate să atingă nivelurile actuale în cel mult un an.

În procesul de achiziție a unui imobil, agenții imobiliari sunt esențiali pentru succes, oferind prognoze și analize reale.

Eugeniu Țurcanu îndeamnă pe cei care caută un apartament să solicite ajutorul unui agent imobiliar profesionist. El subliniază că împreună cu un astfel de agent, clienții beneficiază de o expertiză bazată pe analize corecte și pe termen lung, ajutându-i să aleagă cea mai bună ofertă în funcție de bugetul lor.

Total
0
Shares
Total
0
Share