Un cetățean străin a încercat să pătrundă în ambasada Israelului din București și să-și dea foc

Un cetățean străin a încercat să pătrundă în ambasada Israelului la București și să-și dea foc. Cazul a avut loc pe 3 iunie, scrie Protv.ro

Bărbatul a fost prins cu combustibil și o brichetă asupra lui, în timp ce încerca să intre în reprezentanța diplomatică.

Incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 12:00, în fața sediului în care este amplasat Ambasada Israelului la București.

Un bărbat ar fi venit în zonă cu intenția de a intra în clădirea în care funcționează ambasada Israelului și, din motive încă neclare, ar fi încercat apoi să se incendieze.

Doar că în momentul în care s-au aprins flăcările, agenții de la brigada antiteroristă din Serviciul Român de Informații a purces practic la stingerea incendiului și mobilizare a bărbatului. Însă în acele momente flăcările au ajuns și la un afiș care era lipit de ușa de la intrare și a fost distrus.

Din fericire, nu s-au înregistrat alte pagube, iar bărbatul reținut a fost dat apoi pe mâna polițiștilor, pentru ca aceștia să facă cercetări. De altfel, în zonă și-au făcut apariția criminaliștii pentru a încearca să se dumirească ce anume s-a întâmplat și mai ales care a fost originea acestui incident, despre care deocamdată nu e foarte clar dacă e încadrat doar la o simplă încercare de sinucidere prin auto-incendiere sau poate fi catalogat drept un ac terorist.

Este mult prea devreme pentru a se vorbi despre așa ceva, cel puțin deocamdată, cercetările sunt în plină desfășurare.

Bărbatul a fost dus la secția 14 de poliție pentru a fi audiat, pentru a da explicații în legătură cu cele petrecute.

Autoritățile române au anunțat că făptașul are 34 de ani și este cetățean străin, fără a preciza țara de origine. Cu toate acestea, potrivit unor surse, ar fi vorba despre un arab.

Total
0
Shares
Total
0
Share