Avocatul lui Viorel Tențiu a declarat că va ataca hotărârea privind arestul preventiv, la Curtea de Apel

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a șefului Biroului Interpol din Chișinău, Viorel Țentiu.

Apărătorul său a declarat pentru TV8, că va ataca hotărârea la Curtea de Apel, folosind toate căile legale prevăzute de procedura penală.

Avocatul a subliniat că Viorel Țentiu pledează nevinovat și a dat depoziții în instanță.

”Domnul Țentiu a dat depoziții în instanță de judecată, respectiv pledează nevinovat vis-a-vis de infracțiunea incriminată. Astfel, nu știu dacă acest fapt poate fi calificat drept conlucrare, în viziunea organului procuraturii. În orice caz, învinuitul nu poate fi considerat vinovat de săvârșirea a câteva acte de corupție”, a declarat apărătorul.

Anterior, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a confirmat pentru presă că Viorel Țentiu este cercetat pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat.

Ea a refuzat să ofere informații despre celelalte trei persoane reținute în același dosar, dar a precizat că instituția va reveni pe parcursul zilei cu mai multe detalii.

Țentiu a fost reținut acum două zile, în cadrul unei anchete care investighează protecția persoanelor date în căutare internațională contra unor sume considerabile de bani.

Total
0
Shares
Total
0
Share