VIDEO // Alianța PSRM-PAS-Grigorișin din Consiliul Municipal Bălți blochează din nou proiectele de reparație a drumurilor

Fracțiunile PSRM și PAS din Consiliul Municipal Bălți au blocat din nou proiectul de reparație a străzii Dovator, ca alternativă pe perioada reconstrucției a unei alte străzi mari din Bălți – Kiev. La ședința de joi a consiliului, socialiștii și membrii PAS au refuzat să susțină includerea pe ordinea de zi a finanțării acestui proiect.

Propunerea de a include proiectul pe ordinea de zi a ședinței a fost înaintată de președintele fracțiunii Partidului Nostru în Consiliul Municipal Bălți, Elena Grițco. Ea s-a întrebat de ce consilierii de la PAS, PSRM și Partidul Gligor, pe de o parte, își declară disponibilitatea de a ajuta la implementarea proiectelor, iar pe de altă parte, le blochează ei înșiși.

„Stimați colegi din PAS, PSRM și alții din Consiliul Municipal Bălți, chiar vă pasă mai mult de conjunctura politică de la Chișinău decât de starea de lucruri din Bălți? Pe de o parte, declarați public că sunteți gata să sprijiniți Primăria municipiului Bălți în tot ceea ce ține de realizarea proiectelor investiționale. Pe de altă parte, blocați proiectul de reparație a străzii Dovator. Dar de el depinde repararea unei alte străzi importante, strada Kiev. Pur și simplu ați refuzat să susțineți propunerea mea de a include pe ordinea de zi finanțarea acestui proiect”, a comentat Grițco.

Președintele fracțiunii Partidului Nostru a declarat că, într-un fel sau altul, proiectul va fi realizat oricum:

„Cu voi sau fără voi, vom găsi posibilitatea de a începe repararea străzii Dovator și, respectiv, a străzii Kiev. Iar voi trebuie să decideți odată și odată: să continuați, să vă jucați de-a mezalianțele, sau să vă ocupați de lucruri reale, pentru care ați fost aleși? Nu îl pedepsiți pe Alexandr Petkov, ci pe locuitorii municipiului Bălți!”.

Anterior, primarul Alexandr Petkov a propus o inițiativă de rectificare a bugetului municipal pentru anul curent, pentru a finanța acest proiect important de infrastructură. Primarul a argumentat că sursa principală de finanțare a fost deja identificată, autoritățile centrale sunt gata să-și asume o parte din devizul estimativ și există și un proiect tehnic. Cu toate acestea, socialiștii și PAS, precum și echipa lui Grigorișin, au blocat aprobarea participării financiare a primăriei la realizarea proiectului.

Total
0
Shares
Total
0
Share