Un tânăr din Ștefan Vodă a fost condamnat la 2 ani, după ce a întreținut un act sexual cu o minoră de 14 ani

Un tânăr din Ștefan Vodă, condamnat anterior la 5 ani de închisoare pentru furt, va mai sta suplimentar după gratii încă 2 ani, după ce a fost găsit vinovat de întreținerea unui act sexual cu o minoră de 14 ani. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău.

Potrivit materialelor dosarului, pe parcursul anilor 2021-2022, inculpatul efectua serviciul militar în cadrul Regimentului de stat major din Chișinău, când a făcut cunoștință cu victima prin intermediul rețelelor sociale. Periodic, minora, care locuia cu mama în or. Codru din mun.Chișinău, îl vizita.

După ce s-a eliberat din serviciul militar în ianuarie 2022, acesta s-a întors acasă la Ștefan Vodă, însă peste câteva săptămâni a venit la Chișinău. În capitală, inculpatul s-a întâlnit cu victima și a rugat-o să rămână la ea acasă, pentru că ar dori să activeze în capitală, însă nu ar avea aici cunoscuți. După ce a primit acceptul mamei minorei, tânărul a locuit la ei acasă timp de câteva săptămâni – perioadă în care a întreținut mai multe relații sexuale benevole cu minora.

Tot în această perioadă, inculpatul s-a deplasat la Ștefan Vodă, unde a jefuit o farmacie și un oficiu poștal. Pe 25 martie 2022, acesta a fost reținut de polițiști, la scurt timp, după ce a jefuit din nou un oficiu poștal.

Astfel, în cadrul urmăririi penale, oamenii legii au aflat și despre faptul că inculpatul a avut relații sexuale cu o minoră din capitală.

Fiind audiat, acesta și-a recunoscut vina. În acest sens, la cele 5 ani de închisoare primite pentru trei cazuri de furt, inculpatul a fost condamnat suplimentar la încă 2 ani de închisoare pentru un act sexual cu o persoană ce nu a atins vârsta de 16 ani. Pedeapsa finală fiind de 7 ani de închisoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în decurs de 15 zile.

Total
0
Shares
Total
0
Share