VIDEO // Partidul Nostru propune efectuarea unui audit la Direcția Reparații și Construcția Drumurilor Bălți pentru a scoate întreprinderea din criza provocată de fosta administrație municipală

Eduard Pleșca, consilier al Partidului Nostru în Consiliul Municipal Bălți, a propus efectuarea unui audit independent al Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcția Drumurilor Bălți” (DRCD). Auditul este necesar pentru a identifica încălcările care au avut loc în ultimii ani sub conducerea managerilor anteriori și care au dus la formarea unor datorii istorice grave. El a subliniat că toată lumea trebuie să cunoască: cum s-au format datoriile, cine a fost vinovat și cum stau lucrurile astăzi la întreprindere.

„Toți, dar, mai ales lucrătorii de acolo, trebuie să cunoască:
– Cum s-au admis datorii la salarii? Au fost sau nu justificate achizițiile, inclusiv de telefoane, mașini de spălat, frigidere și televizoare. Apropo, unele din aceste datorii deja sunt în procedură de judecată.
– Cum s-au creat datoriile față de poligonul de la Țambula. Pentru informare: În baza unui acord încheiat de primarul Alexandr Petkov cu primarul din Țambula Mihail Col, datoria a fost reeșalonată! Doar astfel s-a putut evita colapsul cu gunoil în oraș.
– Care este situația financiară și economică reală astăzi? De ce plata salariilor de către actuala conducere se face selectiv? De ce salariile administrației întreprinderii sunt de câteva ori mai mari decât a muncitorilor?”, a declarat Eduard Pleșca.
Partidul Nostru a îndemnat ceilalți consilieri să nu politizeze problema, deoarece prin asta doar „provoacă dușmănie, dar nicidecum nu ajută angajații și familiile lor”.

Chiar dacă fracțiunea socialiștilor populiști a fost împotriva, cu majoritatea voturilor Consiliului Municipal a fost aprobată inițierea auditului.

Total
0
Shares
Total
0
Share